stay with me... be with me...


Thursday, April 15, 2010

@>---END OF ATKINS---<@

frust... hmmm...
i have to end my atkins diet...
a bit sad... but i have to... i went to clinic... because i feel headache...
Dr. said my body is very weak... low sugar... low blood too... i told Dr. that im in diet programme... Dr. advise to discontinue... for a time being... because my sugar level is very low...  and my body is very weak...

x suka... x suka... x suka...
s0b... s0b... s0b...
kene ikut lah ckp Dr. sbb doktor tu hensem... huhuhu...
Dr. bagi minum glukos... and ask me to rest... he worried kalau kalau me pengsan... sayang jugak doktor tu kat me nie... huhuhu...

so... tomorrow onwards... continue diet mcm biasa... no nasi... tapi... yg lenlain kene maintain...

baru balik ngan doktor... siap bawak g makan lagi... berleter doktor nie... mcm mcm tanya... pastu Dr. anta me balik... tomorrow kene g klinik lagi... check my sugar and blood pressure level...

x leh nak walk blogging... sangat penat... badan lemah... need to rest... i will visit all of my friend later...

take care all... and cheers...

4 comments:

cik xxx said...

deeya,

ada dah jadi kat awk ni.
Cik risau btl baca entry ni.
Deeya bykkan rest ek.

Cik pernah kena jgk mcm ni.
pitam kat LRT.
so ramailah nasihat kat cik klu rasa pening2 tu cepat2 makan gula2. gula2 manis dpt bantu naikkan low sugar and headache.

suggestion cik, beli gula2 'eclipse peppermint' yg kaler biru tu letak dlm beg. its sugarfree. plus, dia ada mint & bantu kite buang rasa loya2 pening tu.

dont worry. cik da tgk label, carbo dia klu tak silap 1.4g. tapi jgn pi ngadap semua pulak ek.

pastu, klu rasa letih tu tandanya kadar metabolisme rendah. jadi makan byk sket tuk tenaga ek. atkins kan bagi kite mkn byk janji kurang 20g carbo. kalori tak dikire.

Deeya belajar alert bahasa tubuh ye.jgn smpi pengsan2 pulak.
InsyaAllah semuanya ok.

pnjg pulak comment cik nih..

Deeya Dzul said...

hi cikxxx...

terima kasih atas advise...
me sangat appreciate it...

mungkin deeya x biasa ngan diet atkins... dan mungkin juga cara me makan x betul... sbb atkins nie kan berbeza... kalau diet biasa kalau rasa lapar deeya masih leh makan coklat... atau badan dah rasa dizzy... me akan amik kitkat ke... cloud 9 ke yang small portion... sbb tau badan kurang energy... n kurang gula... so tuk generate fast energy... is coklat... tapi nie sbb 2 minggu punya pasal... lepas tu cuma amik main course je... in between x makan pe pe... sbb tu la... jadi cenggini kot...

me x tau nak makan apa sebenarnya... sbb sgt takut sangat langgar pantang... dan nak kurus sangat sangat... end up cam nie la... nasib baik x jadi sesuatu yg buruk...

confirm potong jari... x reti nak beza... kalori n carbo... huhuhu...

alhamdulillah... nasib baik cepat g jumpa doktor... sbb dah rasa lain macam sangat... badan...

terima kasih cikxxx...

harun said...

em takpe sabar.. awak dah dapat turunkan 15kg pun dah cukup bagus tu. mungkin atkins tak sesuai dengan badan awak. jadi awak kena cari alternatif lain. ataupun kekalkan diet yang sedia ada. cuma kawal pengambilan makanan. insyaAllah berjaya juga nanti.

Mr said...

Salam...
cube plak Herbalife.. InsyaAllah lebih baik

Post a Comment

Salam...
Hi...
Me ucapkan bebanyak terima kasih... sudi lawat blog ngan komen...
Take care and cheers...

Lots of luv,
-d33y@-

DEEYA's JUST CLICK!